Zeytin ağacı, tıpkı bir insan gibidir. İlgi ve özveriyle yetiştirildiğinde, bünyesinde sayısız güzellik ve iyilik filizlenir. Bu yüzden zeytinyağımızı üretmeden önce, bize onu bahşeden ağacımıza ihtiyaç duyduğu bakımı sağlıyoruz.
Eski çağlardan beri sonsuzluğun simgesi olarak görülen zeytin ağacının sırrı, No52’yle bir şişede. Nasıl mı? Tabii ki doğru yerde, doğru zamanda, doğru tekniklerle.
Kaliteli zeytinyağını elde etmek için soğuk sıkım, en ideal yöntemdir; ancak bir yağın soğuk sıkımla elde edilmesi, tekbaşına onu kaliteli yapmaz. Zeytinlerdeki antioksidan polifenol ve vitaminlerin kaybolmaması için toplama, taşıma, sıkma, saklama ve şişeleme süreçleri; tek tek ve özenle takip edilir. No52’nin farkı da burada belirir.
No52, zeytinlerini özenle toplar; sadece özel kasalarda taşır; 23 dereceyi geçmeyen soğuk sıkım işlemiyle sıkar; elde edilen yağı krom tanklarda saklar ve ardından dikkatle şişeler.
Bir yağın soğuk sıkımla elde edilmesi ve düşük asit değerine sahip olması, üretim için iyi özelliklerdir; ancak zeytinyağının kaliteli olduğunu tek başına kanıtlayamaz. Asıl önemli olan, polifenol değeridir ve bu değer, sadece ciddi ölçümlerle öğrenilebilir.
Polifenol değerinin her şişede yüksek olduğundan emin olmak için üretimlerimizi sıklıkla test ediyoruz. Test edilen numunelerin geçerli not alması durumunda, elde ettiğimiz yağı No52 ailesine dahil ediyoruz.
Özetle; her detayda kusursuz hareket, bizim olmazsa olmazımız. Çünkü zeytinyağı bizim ortak değerimiz.