Zeytinyağı nasıl tüketilir merak ediyorsanız hem gastronomi hem de tıbbi alanda uzmanlığı bulunan kişilerin görüşlerine bakabilirsiniz. Biz de bu görüşlerden yola çıkarak zeytinyağı nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir gibi sorulara yönelik yanıtlar bulduk. Saf zeytinyağı faydaları hakkında bilgi sahibi olarak siz de daha sağlıklı bir yaşam için ilk adımlarınızı atmaya başlayabilirsiniz.
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna yanıt ararken öncelikle zeytinyağının kanıtlanmış faydalarına da bakmamız gerekiyor. Zeytinyapı faydaları arasında hem organların gelişimini ve işleyişini hem de cilt ve saç bakımını içeren etkiler yer alıyor. Günümüzde bitkisel yağlar arasında altın değerinde olan zeytinyağı, içerdiği polifenol ve antioksidanlar sayesinde insan vücuduna önemli faydalar sağlıyor.
İşte, zeytinyağının uzmanlar tarafından da desteklenen ve kanıtlanan başlıca faydaları:
Zeytinyağı nasıl tüketilir öğrenmek için sizi tarihte bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz. Ortaçağ döneminden beridir tercih edilen bu bitkisel mucize, o dönemlerde dahi kabul gören önemli faydalara sahipti. Özellikle de saf zeytinyağı, her yemeğin yanında tüketilen bir ilaç niteliği taşımaktaydı. Öyle ki o dönemin tıp alimleri de zeytinyağının mucizevi etkilerini ilaçlarına taşımayı tercih etmekteydi.
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna hem çiğ hem de yemeklerde pişmiş olarak yanıtını verebiliyoruz. Öyle ki zeytinyağı, diğer bitkisel yağlar ile kıyaslandığında çiğ tüketilen ve buna rağmen tadı lezzetli kalabilen tek yağdır. Dilerseniz gelin, zeytinyağı nasıl tüketilir ve tüketim şekillerine göre zeytinyağının faydaları nelerdir yakından bakalım:
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna ilk olarak sofralar açısından yanıt vermeyi uygun görüyoruz. Özellikle de sebze yemeklerinde tercih edilen zeytinyağı, Türk ve dünya mutfaklarının vazgeçilmez bitkisel değerlerinden biridir. Türk mutfağında genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde tercih edilen bu mucizevi yağ, salata ve mezeler için de harika bir sos olma niteliğini taşır. Özellikle soğuk sıkım zeytinyağı, kattığı eşsiz lezzet sayesinde tek başına dahi tüketilebilir.
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna Türk mutfağından yanıt vermek gerekirse öncelikle çok karşılaşılan bir önyargıyı yıkmamız gerekiyor. Zeytinyağının etli yemeklerde kullanılmaması gerektiği yıllardır yeme içme kültürümüzde dile getiriliyor. Fakat özellikle de tavuk ve balık gibi etlerin marine edilmesinde zeytinyağının kattığı lezzet nedense göz ardı ediliyor. Zeytinyağını, hem çorbalarda ve sıcak sebze yemeklerinde hem de etin marine edilip fırında pişirilmesinde tercih edebilirsiniz.
Zeytinyağı zararları ile karşılaşmamak için özellikle de riviera zeytinyağının çok yüksek ısıya maruz kalmasını engellemelisiniz. Yani kızartmalarda zeytinyağı kullanırken ısının çok yüksek olmaması önem teşkil edecektir. Yağı yakmadan yapacağınız yemeklerde zeytinyağının sağlıklı etkilerini ve eşsiz lezzetini bulabilirsiniz.
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna bir de cilt ve saç bakımı açısından yanıt vermek gerekiyor. Zeytinyağı, cildin doğal neminin korunmasında adeta başrolde bulunuyor. Evde yapacağınız zeytinyağı kürleri sayesinde cildinizi daha parlak ve genç gösterebilirsiniz. Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna da zeytinyağı bal ya da limon karışımı kürler sayesinde yanıt verebiliriz. Birkaç çay kaiıüı zeytinyağına bal ya da limon ekleyerek evinizde harika ve besleyici cilt maskeleri yapabilirsiniz.
Zeytinyağı nasıl tüketilir sorusuna bir de saç bakımından yola çıkarak yanıt vermek istiyoruz. Sarımsak ve zeytinyağı ile karışım yaparak bu karışımı ayda 1 defa saçınıza uygulamanız yeterlidir. Bu sayede saç dökülmesine karşı önlem alabilir ve çabuk kırılan yıpranmış saçlarınızı kısa sürede onarabilirsiniz. Aynı zamanda kafa derinizde bulunan kuruluğu da zeytinyağı maskesi sayesinde ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır. Cilt ve saç bakım kürleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu doğal nemi kısa sürede sağlayabilirsiniz.